https://getsafeonline.cy/svg/image_icon.svg
January 24, 2020
Συγγραφέας: Jorij

Πώς να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο

Η λήψη μέτρων για την προστασία της ταυτότητάς σας είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η κλοπή ταυτότητας είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκλήματα παγκοσμίως. Η ταυτότητά σας αποτελείται από ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN), το πιστωτικό σας σκορ, το δημόσιο και ποινικό μητρώο και τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομα, η διεύθυνση και η ημερομηνία γέννησης.

Όταν η ταυτότητά σας παραβιάζεται, οι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλεμμένες προσωπικές σας πληροφορίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, να ανοίξουν πίστωση στο όνομά σας, ακόμη και να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στο όνομά σας. Όταν ένας απατεώνας έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες, η φήμη σας μπορεί να πληγεί.

Τύποι κλοπής ταυτότητας

  • Πιστωτική απάτη είναι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τις προσωπικές σας πληροφορίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε πίστωση στο όνομά σας. Αυτό μπορεί να λάβει τη μορφή πιστωτικής κάρτας, δανείου ή χρηματοδότησης. Η πιστωτική απάτη μπορεί να καταστρέψει τη φήμη που έχετε δημιουργήσει με τους δανειστές, αλλά υπάρχουν τρόποι να εντοπίσετε και να περιορίσετε τη ζημία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το έγκλημα.
  • Ηαπάτη ταυτότητας είναι όταν κάποιος αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία εν αγνοία σας και αναλαμβάνει την ταυτότητά σας, και στη συνέχεια επιχειρεί να χρησιμοποιήσει με δόλιο τρόπο τους οικονομικούς σας πόρους ή άλλα οφέλη.

Συνήθεις τρόποι με τους οποίους οι κλέφτες διαπράττουν κλοπή ταυτότητας

  • Κλοπή αλληλογραφίας είναι όταν ένας εγκληματίας ψάχνει το φυσικό σας ταχυδρομείο αναζητώντας μετρητά, επιταγές, προσφορές για προεγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες και προσωπικές πληροφορίες.

  • Phishing είναι όταν οι χάκερς σας παρασύρουν να υποβάλετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών πιστωτικών καρτών και των στοιχείων σύνδεσης σε λογαριασμούς. Αυτό συνήθως γίνεται με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτών μηνυμάτων που μοιάζουν να προέρχονται από αξιόπιστη πηγή.

  • Οιπαραβιάσεις δεδομένων είναι όταν οι επιχειρήσεις εκθέτουν πληροφορίες πελατών, είτε μέσω πειρατείας είτε μέσω κακής ασφάλειας. Πολλά από αυτά τα συμβάντα έχουν ως αποτέλεσμα την κλοπή της ταυτότητας ανθρώπων από τις πληροφορίες που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της παραβίασης.

Πώς να προστατευτείτε

  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Αυτό είναι ένα από τα πιο απλά, αλλά και πιο αποτελεσματικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε κλοπή ταυτότητας, ιδίως μέσω παραβιάσεων δεδομένων. Ένας καλός κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρων και να περιλαμβάνει συνδυασμό μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων, συμβόλων και αριθμών.

  • Μην στέλνετε ποτέ τις ταυτότητες και τις κάρτες σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων: Ποτέ, μα ποτέ μην στέλνετε φωτογραφία της πιστωτικής σας κάρτας, της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας σε κάποιον που δεν εμπιστεύεστε απόλυτα. Εάν μια εταιρεία έχει ζητήσει τέτοιες πληροφορίες, θα πρέπει να μπορείτε να τις υποβάλετε μέσω μιας φόρμας στον ιστότοπό της. Βεβαιωθείτε ότι η επικοινωνία με τον ιστότοπο είναι ασφαλής μέσω HTTPS (η μικρή κλειδαριά στο πάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης όπου εισάγετε το όνομα του ιστότοπου). Γράφετε πάντα στις φωτογραφίες "υποβάλλονται για ταυτοποίηση στην [όνομα εταιρείας]", ώστε να μην μπορεί να γίνει κατάχρηση από άλλους.

  • Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην ύματα: Μπορείτε εύκολα να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να πέσουν τα στοιχεία σύνδεσης και πληρωμής σας στα χέρια απατεώνων, μη κάνοντας ποτέ σύνδεση ή πληρωμή κάνοντας κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές. Επισκεφτείτε πάντα απευθείας τον ιστότοπο ή την εφαρμογή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε να κάνετε με την πραγματική εταιρεία και όχι με απατεώνες που προσποιούνται ότι είναι η τράπεζά σας ή ένας ιστότοπος αγορών.

  • Εγγραφείτε σε πρόγραμμα παρακολούθησης της πιστοληπτικής σας ικανότητας: Ελέγξτε τα εκκαθαριστικά της πιστωτικής σας κάρτας και της τράπεζάς σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η παρακολούθηση της πίστωσης σας επιτρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τον πιστωτικό σας φάκελο και σας ειδοποιεί για τυχόν αλλαγές, όπως δραστικές αλλαγές στο πιστωτικό σας σκορ ή αιτήματα για άνοιγμα νέων λογαριασμών. Αν και η παρακολούθηση της πίστωσης δεν μπορεί να αποτρέψει την πιστωτική απάτη, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει ένας εγκληματίας στην οικονομική σας φήμη.

  • Εγγραφείτε σε πρόγραμμα προστασίας από κλοπή ταυτότητας: Εάν έχετε κουραστεί να ανησυχείτε για το πότε η επόμενη μεγάλη παραβίαση δεδομένων θα οδηγήσει στην κλοπή της ταυτότητάς σας, σκεφτείτε να εγγραφείτε σε πρόγραμμα προστασίας από κλοπή ταυτότητας. Αυτό όχι μόνο θα σας επιτρέψει μεγαλύτερη ορατότητα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που συμβαίνει με τις προσωπικές σας πληροφορίες, αλλά θα σας παρέχει επίσης ένα ασφαλιστικό σχέδιο που μπορεί να καλύψει κάποιες οικονομικές απώλειες που προκύπτουν ως αποτέλεσμα κλοπής ταυτότητας. Αν αναζητάτε την ηρεμία του μυαλού σας, από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε.
Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Επενδυτικές απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες προκαταβολών #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες Bait & Switch #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες στην αγορά #Φιλανθρωπικές απάτες #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες στο Facebook
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed By: scamadviser-logo